Метод підтримуючої терапії протезного стоматиту на фоні цукрового діабету

Ескіз недоступний

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Державне некомерційне підприємство «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація»

Анотація

Запропонований метод підтримуючої терапії пацієнтів з протезним стоматитом на фоні цукрового діабету ефективний, не має побічної дії, доступний і легкий у виконанні, покращує пристосування слизової оболонки порожнини рота до базису знімного протеза; може бути рекомендований до застосування у терапевтичній і ортопедичній стоматології. З метою попередження травмування слизової оболонки базисом знімного пластинкового протезу та прискорення звикання були отримані диференційовані функціональні відбитки і виготовлені протези з двошаровим базисом. Для комплексної підтримуючої терапії пацієнтам були призначені таблетки лізак та таблетки квертин, що надають системний протизапальний, імуномодулюючий та антиоксидантний вплив.

Опис

Ключові слова

препарат «Лізак», таблетки «Квертин»

Бібліографічний опис

Метод підтримуючої терапії протезного стоматиту на фоні цукрового діабету : реєстр № 91/9/23 / В. М. Дворник, А. В. Марченко, О. І. Тесленко, Л. Б. Єрис, І. А. Ніколішин, І. Ю. Литовченко // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. ‒ Київ, 2023. ‒ Вип. 9. ‒ С. 132‒133.