Гігієнічна оцінка показників раціонального харчування у студентів медиків

Ескіз недоступний

Дата

2023-10-16

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний медичний університет

Анотація

Сучасна молодь – це майбутнє, від якого залежатиме розвиток та процвітання країни. Серед студентів харчування є одним із важливих аспектів здорового способу життя. Дотримуючись здорового способу життя, раціонально харчуючись, можна попередити ряд захворювань та уникнути передчасного старіння. Раціональне збалансоване харчування – це фізіологічно повноцінне харчування людини з урахуванням її статі, віку, характеру праці, кліматичних та географічних умов перебування, індивідуальних особливостей. Таке харчування передбачає своєчасне постачання організму їжею, що містить поживні речовини – білки, жири, вуглеводи, вітаміни, макро – та мікроелементи, які людина повинна одержувати в оптимальній для організму кількості та в певних спів відношеннях, що забезпечує нормальне функціонування всіх органів і систем. Дотримання режиму харчування забезпечує ритмічну роботу системи травлення, нормальне засвоєння їжі та правильний обмін речовин.

Опис

Ключові слова

студенти медики, внутрішньо переміщені студенти, раціональне харчування, харчова поведінка

Бібліографічний опис

Приліпка К. О. Гігієнічна оцінка показників раціонального харчування у студентів медиків / К. О. Приліпка, Л. О. Герасименко, Ю. О. Іщейкіна // Профілактична медицина України: проблеми та способи їх вирішення : матеріали наук.-практ. конф., присвяч.150-річному ювілею кафедри гігієни та екології № 1 ХНМУ, м. Харків, 16 жовтня 2023 р. / ред. кол. : В. В. М’ясоєдов, В. О. Коробчанський, М. Г. Щербань, О. І. Герасименко. – Харків : ХНМУ, 2023. – С.75–78.