Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21997
Назва: | Сучасні погляди використання та принципи дії харчових добавок |
Автори: | Синенко, Владислав Анатолійович Рибалка, Ярослав Володимирович Беляєв, І. С. Єрошенко, Галина Анатоліївна Шарлай, Наталія Миколаївна Солод, Анатолій Вікторович |
Дата публікації: | 2023 |
Видавець: | Полтавський державний медичний університет |
Бібліографічний опис: | Сучасні погляди використання та принципи дії харчових добавок / В. А. Синенко, Я. В. Рибалка, І. С. Беляєв [та ін.] // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : збірка тез та статей наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 19-20 жовтня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 136–137. |
Короткий огляд (реферат): | Під харчовими добавками розуміють групу речовин з широким спектром хімічних або природних сполук, які в обмежених кількостях додають до харчових продуктів під час виробництва, пакування, транспортування чи зберігання для надання певних бажаних властивостей. Використання харчових добавок у продуктах дозволено за умови, що їх використання не загрожує здоров’ю споживача, а також воно технологічно обґрунтоване. Використання харчових добавок викликає значні суперечки як у науковому товаристві, так і в громадськості, в основному через відсутність ґрунтовних досліджень щодо їх впливу на організм людини, особливо в умовах їх поєднаної дії. |
Ключові слова: | харчові добавки натуральні добавки синтетичні добавки глутамат натрію |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21997 |
Розташовується у зібраннях: | Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини Наукові праці. Кафедра біології Наукові праці. Кафедра фізіології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
kharchovi_ dobavky.pdf | 413,41 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.