Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21997
Назва: Сучасні погляди використання та принципи дії харчових добавок
Автори: Синенко, Владислав Анатолійович
Рибалка, Ярослав Володимирович
Беляєв, І. С.
Єрошенко, Галина Анатоліївна
Шарлай, Наталія Миколаївна
Солод, Анатолій Вікторович
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Сучасні погляди використання та принципи дії харчових добавок / В. А. Синенко, Я. В. Рибалка, І. С. Беляєв [та ін.] // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : збірка тез та статей наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 19-20 жовтня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 136–137.
Короткий огляд (реферат): Під харчовими добавками розуміють групу речовин з широким спектром хімічних або природних сполук, які в обмежених кількостях додають до харчових продуктів під час виробництва, пакування, транспортування чи зберігання для надання певних бажаних властивостей. Використання харчових добавок у продуктах дозволено за умови, що їх використання не загрожує здоров’ю споживача, а також воно технологічно обґрунтоване. Використання харчових добавок викликає значні суперечки як у науковому товаристві, так і в громадськості, в основному через відсутність ґрунтовних досліджень щодо їх впливу на організм людини, особливо в умовах їх поєднаної дії.
Ключові слова: харчові добавки
натуральні добавки
синтетичні добавки
глутамат натрію
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21997
Розташовується у зібраннях:Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини
Наукові праці. Кафедра біології
Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kharchovi_ dobavky.pdf413,41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.