Статистичні дані стосовно частоти оперативних втручань у дітей з аномаліями вуздечок губ та язика за даними Дитячої міської клінічної стоматологічної поліклініки м. Полтава

Ескіз недоступний

Дата

2019

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Українська медична стоматологічна академія

Анотація

Актуальність. Аномалії вуздечок губ і язика відносяться до вроджених вад розвитку слизової оболонки порожнини рота. Як правило, дана вада розвитку полягає в тому, що вуздечки короткі або аномально (низько чи високо) прикріплені. За даними Ф. Я. Хорошилкіної (1999) аномалії вуздечок верхньої губи зустрічаються у 15,5%, язика у 4,2% дітей; низьке прикріплення вуздечки верхньої губи у 48,75% школярів, які поєднуються з діастемою. При цій патології постійний натяг м'яких тканин під час функціонального навантаження може привести до хронічної травми, анемізації та порушенню трофіки тканин з наступним розвитком запальних процесів з боку пародонту. Крім того, короткі вуздечки часто являються причиною деяких функціональних порушень і зубощелепних аномалій. Мета роботи. Визначити статистичні дані стосовно частоти оперативних втручань у дітей з аномаліями вуздечок губ та язика за даними дитячої міської клінічної стоматологічної поліклініки (ДМКСП) м. Полтава.

Опис

Ключові слова

френулотомія, френулоектомія, аномалії вуздечок

Бібліографічний опис

Статистичні дані стосовно частоти оперативних втручань у дітей з аномаліями вуздечок губ та язика за даними дитячої міської клінічної стоматологічної поліклініки м. Полтава / Д. Є. Щербина, Т. М. Лохматова, А. О. Дрига, Н. М. Нелюбін ; наук.керівник : Н. М. Коротич // Тези доповідей 75-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Medical students’ conference in Poltava» (MEDSCOP 2019), м. Полтава, 28-29 березня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 60.

Зібрання