Рівень емпатії студентів медичного профілю та медичних працівників в залежності від тривалості перебування у професійній сфері

Ескіз недоступний

Дата

2018

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Українська медична стоматологічна академія

Анотація

Здібність до емпатії є однією з основних професійних рис практикуючого лікаря. Емпатія є основоположенням гуманістичної особистості, що може вибудовувати гармонійні відносини з оточуючим світом. Це забезпечує достатню залученість спеціаліста у лікувальний процес та адекватний діалог з пацієнтами. Основи цієї риси мають закладатися ще під час отримання студентом медичного профілю вищої освіти, адже ця професія є цілком соціальною і містить у собі постійний контакт з людьми, що мають різний темперамент та особистісні риси. Дослідження рівня емпатичних здібностей дозволить проаналізувати готовність студентів медичних ВНЗ до роботи з пацієнтами та тенденцію до змін рівня цих здібностей впродовж професійної діяльності лікаря.

Опис

Ключові слова

рівень емпатії, рівень EQ

Бібліографічний опис

Vitko A. A. Рівень емпатії студентів медичного профілю та медичних працівників в залежності від тривалості перебування у професійній сфері / A. A. Vitko, A. M. Skripnikov // Матеріали 74-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Medical students’ conference in Poltava» (MEDSCOP 2018), м. Полтава, 29-30 березня 2018 р. – Полтава, 2018. – С. 21–22.