Особливості клініко-неврологічних порушень, рівню стресової глікемії в пацієнтів у гострому періоді ішемічного інсульту залежно від півкульної локалізації вогнища ішемії

Ескіз недоступний

Дата

2019

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Українська медична стоматологічна академія

Анотація

Гостра церебральна патологія та її найпоширеніша форма – ішемічній інсульт (ІІ) на теперішньому етапі є актуальною медико-соціальною проблемою, оскільки займає провідне місце в структурі захворюваності, інвалідизації та смертності населення. Метою роботи стало виявити особливості клініко-неврологічних порушень, рівень стресової глікемії в пацієнтів у гострому періоді ІІ залежно від півкульної локалізації вогнища ішемії. Було обстежено 38 пацієнтів, віком від 50 до 72 років (середній вік 61,8±1,0 років) у гострому періоді перебігу ІІ, в яких була виявлена гіперглікемія (на момент поступлення рівень глюкози крові більше 7,0 ммоль/л з подальшою нормалізацією впродовж 72 годин).

Опис

Ключові слова

ішемічній інсульт, стресова гіперглікемія

Бібліографічний опис

Ткаченко-Радогуз Т. В. Особливості клініко-неврологічних порушень, рівню стресової глікемії в пацієнтів у гострому періоді ішемічного інсульту залежно від півкульної локалізації вогнища ішемії / Т. В. Ткаченко-Радогуз ; Н. В. Литвиненко // Актуальні питання клінічної медицини : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, 23 травня 2019 р. – Полтава, 2019. – С. 95–96.