Вплив ступеню фібротичних змін печінки на ефективність противірусної терапії у хворих на хронічний гепатит С з 1 генотипом (попередні дані)

Анотація

На теперішній час багато уваги приділяється виявленню факторів, що впливають на ефективність противірусної терапії (ПВТ) хронічного гепатиту С (ХГС). У дослідженнях останніх років активно обговорюється зв'язок процесів фіброгенезу печінки та ефективності ПВТ ХГС. За результатами більшості досліджень ступінь вираженості фібротичних змін у печінці є незалежним фактором прогнозу відповіді на ПВТ. У то й же час дані щодо впливу фіброзу печінки на ефективність ПВТ при наявності 1 генотипу вірусу обмежені.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Вплив ступеня фібротичних змін на ефективність противірусної терапії у хворих на хронічний гепатит С з 1 генотипом (попередні дані) / Г. М. Дубинська, Л. М. Сизова, Т. І. Коваль [та ін.] // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції та пленуму Асоціації інфекціоністів Сумщини «Інфекційні хвороби в практиці лікаря-інтерніста : сучасні аспекти». – Суми, 27-28 травня 2015 року. – С. 31‒33.