Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації фторидів у продуктах харчування рослинного та тваринного походження

Ескіз недоступний

Дата

2021-09-23

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності»

Анотація

Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації фторидів у продуктах харчування рослинного та тваринного походження, що передбачає визначення кольорового продукту, який утворюється в реакції фторидного аніону з 6 мкМ розчину бісманносильований-m-дитіокарбамато-ксилолу у 0,2 М трис-буферному розчині (рН=7,4), який відрізняється тим, що наважку 1 г твердих речовин рослинного та тваринного походження гомогенізують із 10 мл 0,2 М трис-буферного розчину (рН=7,4) для отримання 10 % гомогенату; для аналізу беруть аліквоту 0,2 мл 10 % гомогенату твердих речовин рослинного та тваринного походження; до аліквоти додають 1 мл 15 % водного розчину трихлороцтової кислоти для депротеїнізації; отриману суміш фотометрують у кюветі із довжиною оптичного шляху 10 мм на довжині хвилі 353 нм.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Пат. № 148815, Україна, МПК G01N 21/31. Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації фторидів у продуктах харчування рослинного та тваринного походження / Акімов О. Є., Міщенко А. В., Соловйова Н. В., Денисенко С. В., Костенко В. О., Катрушов О. В. ; заявник та патентовласник Полтавський державний медичний університет. – № u202101007 ; заявл. 01.03.2021; опубл. 23.09.2021, Бюл. № 38.